Planiranje vrta

Vrt u proljeće

Vrt u proljeće

U proljeće će vrt procvjetati i potrebno ga je dovesti u red. Proljeće je pravo vrijeme za planiranje, sadnju i orezivanje. Kako će dani biti topliji, vaš vrt će biti šareniji. Izađite na gredice! Više informacija o vrtlarstvu u proljeće pronađite u našim savjetima

Vrt u ljeto

Vrt u ljeto

Bez obzira radi li se o povrtnjaku ili ukrasnom vrtu: ljeti sve cvjeta. Ovo je vrijeme za vrt! Ako živite u kontinentalnim krajevima, početkom ljeta u vrtu započinju prve berbe. Saželi smo nekoliko savjeta kako se brinuti za svoj vrt ljeti.

Vrt u jesen

Vrt u jesen

Posljednji topli dani još vam omogućuju radove u vrtu, ali čim zahladi, vrt se priprema za zimu. Kako ukloniti i upotrijebiti lišće, kako pripremiti gredice za zimu i što još raditi u vrtu u jesen, pročitajte u našim

Vrt zimi

Vrt zimi

Vrt i zimi treba njegu. Ukoliko niste sve pripremili za zaštitu od zime, sada je krajnje vrijeme da to pravilno učinite. Dobro iskorišteno zimsko vrijeme isplatit će se u proljeće. Pročitajte naše savjete kako biste saznali više o vrtlarstvu u zimskim mjesecima.

Pravilno pognojite vrt

Pravilno pognojite vrt

U proljeće je vrijeme za prvu gnojidbu u godini. Sve ovisi o biljkama i gnojivu koje se koristi. Organska gnojiva traju dulje, univerzalna gnojiva sadrže mnogo hranjivih tvari. Istovremeno, previše gnojiva može oštetiti biljke. Više o ispravnoj gnojidbi u vrtu u našem savjetu.

Prijateljski vrt za pčele

Prijateljski vrt za pčele

Izvorne vrste cvijeća, kameni zid i pojilište samo su neki od načina na koji ćete svoj vrt učiniti privlačnim za pčele. U našim savjetima saznat ćete zašto su nam pčele toliko važne i kako mogu hvatati male insekte.

Pribor